Τηγανητό ρύζι με καλαμπόκι και μανιτάρια

H food blogger funkycook ετοιμάζει για εμάς
Τηγανητό ρύζι με καλαμπόκι και μανιτάρια

Χρόνος Προετοιμασίας: 5’
Xρόνος Μαγειρέματος: 10’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Άτομα: 4

 

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. βρασμένο ρύζι
2 πράσα, ψιλοκομμένα
150 γρ. καλαμπόκι ΕΔΕΜ
250 γρ. μανιτάρια ΕΔΕΜ
1 κόκκινη ψητή πιπεριά ΕΔΕΜ, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. κάρυ
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
40 ml ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
4 αυγά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το σερβίρισμα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο τηγάνι σωτάρουμε το πράσο με το ελαιόλαδο για 2’, προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα μανιτάρια και συνεχίζουμε για 2-3’, προσθέτουμε το ρύζι, το κάρυ, τη σόγια, αλάτι και πιπέρι.

Τηγανίζουμε το ρύζι για μερικά λεπτά και μόλις αρχίζει να παίρνει χρώμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και  το μαζεύουμε στα τοιχώματα του τηγανιού αφήνοντας ελεύθερο το κέντρο.

Χτυπάμε τα αυγά τα ρίχνουμε στο τηγάνι και μόλις αρχίζουν να πήζουν τα ανακατεύουμε με το ρύζι και προσθέτουμε την πιπεριά.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και κρεμμυδάκια.

Tips:
– Μπορούμε να προσθέσουμε ½ κ.γ. καυτερό πιπέρι