ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
Για τα τηγανητά αγγουράκια
- 200 γρ. αγγουράκι μέτριο ΕΔΕΜ
- 250 γρ. αλεύρι
- 2 αυγά χτυπημένα
- 100 γρ. πάνκο
Για την πικάντικη μαγιονέζα
- 2 γρ. τζίντζερ, σκόνη
- 200 γρ. μαγιονέζα
- 5 γρ. χυμός λεμονιού
- 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 5 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. γιαούρτι
- άνηθος, ψιλοκομμένος
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα τηγανητά αγγουράκια
Περνάμε τα αγγουράκια από το αλεύρι, το αυγό και το πάνκο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τα τοποθετούμε σε ταψί με το πάνκο που περίσσεψε από το πανάρισμα. Ζεσταίνουμε το λάδι στους 180°C και τηγανίζουμε.
Για την πικάντικη μαγιονέζα μαγιονέζας
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Tip: Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα αγγουράκια παναρισμένα στην κατάψυξη μέσα σε πάνκο και να έχουμε έναν γρήγορο μεζέ οποιαδήποτε στιγμή. Τηγανίζονται κατευθείαν από την κατάψυξη με την ίδια διαδικασία που αναγράφεται στη συνταγή.