ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
Για τη μους
- 275 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 85 γρ. γάλα
- 10 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
- 45 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. νερό
- 60 γρ. κρόκοι αυγών
- 370 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
Για το πιάτο
- μαρμελάδα βύσσινο ΕΔΕΜ
- καβουρδισμένα αμύγδαλα
- μπισκότα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη μους
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σε μια κατσαρόλα φέρνουμε το γάλα σε βρασμό και το προσθέτουμε στη σοκολάτα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Σε μια άλλη κατσαρόλα τοποθετούμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε μέχρι να φτάσει στους 120⁰C. Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την ενσωματώνουμε στο σιρόπι της ζάχαρης. Στο μεταξύ στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το σιρόπι της ζάχαρης χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων στο μείγμα της σοκολάτας και αναμειγνύουμε. Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε και τη σαντιγί. Μοιράζουμε τη μους σε μπολ σερβιρίσματος της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Για το πιάτο
Πάνω από την παγωμένη μους τοποθετούμε μια πλούσια στρώση μαρμελάδας βύσσινο ΕΔΕΜ, καβουρδισμένα αμύγδαλα και τριμμένο μπισκότο.