Σάντουιτς με χοιρινό, έμενταλ, πίκλες & μουστάρδα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ, 45 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

Για το σάντουιτς

  • 800 γρ. χοιρινό από ψητό φούρνου ή κατσαρόλας
  • 200 γρ. τυρί έμενταλ, σε φέτες
  • 120 γρ. αγγουράκι μέτριο ΕΔΕΜ
  • 100 γρ. μουστάρδα
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 80 γρ. χοιρομέρι καπνιστό, σε φέτες
  • 2 τμχ. ψωμί τσιαπάτα (των 500 γρ. η καθεμία)
  • ρόκα & ντοματίνια, για το σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σάντουιτς

Κόβουμε το ψωμί στη μέση και αλείφουμε την κάτω πλευρά με τη μουστάρδα. Στρώνουμε επάνω το καπνιστό χοιρομέρι, τον χοιρινό λαιμό και το τυρί. Μεταφέρουμε σ’ ένα ταψί, βάζουμε δίπλα, μέσα στο ίδιο σκεύος, και την επάνω πλευρά του ψωμιού, στην οποία ρίχνουμε λίγο λάδι, και τα ψήνουμε στον φούρνο, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Βγάζουμε από τον φούρνο και αλείφουμε την επάνω πλευρά ψωμιού με τη μαγιονέζα. Πάνω από το λιωμένο τυρί, προσθέτουμε το αγγουράκι μέτριο ΕΔΕΜ και σκεπάζουμε, κλείνοντας το σάντουιτς. Σερβίρουμε με τα ντοματίνια και τα φύλλα ρόκας.

Tip: Ανοίξτε ένα γαλλικό μαρούλι και γεμίστε τις καρδιές του με τη γέμιση της συνταγής. Έτσι θα έχετε δημιουργήσει γρήγορα και εύκολα ένα ωραίο απογευματινό σνακ για τους επισκέπτες σας.