Σαλάτα με πορτοκάλι, παντζάρι & καπνιστή γαλοπούλα

4 ΜΕΡΙΔΕΣ
15 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

  • 360 γρ. σαλατικά, διάφορα, χοντροκομμένα με το χέρι
  • 180 γρ. γαλοπούλα, καπνιστή , κομμένη σε μικρά καρέ
  • 40 γρ. πορτοκάλι φιλέτο
  • 30 γρ. σέλερι, σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. παντζάρια ΕΔΕΜ
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα δύο
  • 100 γρ. τυρί gouda, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 5 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένος
  • 2 γρ. κόκκινο πιπέρι
  • αλάτι

 

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα
Σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε τα σαλατικά, όλα τα υπόλοιπα υλικά και όση βινεγκρέτ θέλουμε και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Αλατίζουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα.

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι
Σε έναν κάδο του μίξερ βάζουμε τη μουστάρδα, το ξύδι και τη μαρμελάδα πορτοκάλι ΕΔΕΜ και χτυπάμε με το σύρμα προσθέτοντας σιγά-σιγά το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, χρησιμοποιούμε το νερό για να την αραιώσουμε. Προσθέτουμε αλάτι και δοκιμάζουμε.

Tip: Για μια διαφορετική πινελιά στη βινεγκρέτ με μαρμελάδα πορτοκάλι ΕΔΕΜ, προσθέστε μερικούς σπόρους σινάπι.