O Food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης «Cool Artisan» ετοιμάζει για εμάς Ρολάκια ζύμης με πάστα ελιάς καλαμών!
● Μερίδες: 4
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
● 500 gr αλεύρι σκληρό (για ψωμί)
● 3,5 γρ. ζάχαρη
● 10 γρ. αλάτι
● 4 γρ. ξερή μαγιά
● 40 ml ελαιόλαδο
● 300 ml χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
● 270 γρ Πάστα Ελιάς Καλαμών Εδem
● 200 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
Για το άλειμμα
● 1 αυγό χτυπημένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ ή με το χέρι, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το αλεύρι και το αλάτι.
Αφήνουμε τα μείγμα για μισή ώρα προκειμένου να τραφεί η μαγιά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε. Κάνουμε μια μπαλίτσα και την αφήνουμε μισή ώρα σε ζεστό μέρος, να φουσκώσει σε ένα μπολ που έχουμε καλύψει με βαμβακερή πετσέτα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να φουσκώσουν.
Ανοίγουμε τα μπαλάκια σε λωρίδες με φάρδος περίπου 7-8 εκ. και μήκος 20 εκ.
Στη συνέχεια αλείφουμε τις λωρίδες ζύμης με πάστα ελιάς Καλαμών Εδem και καλύπτουμε ελαφρώς με τριμμένη μοτσαρέλα.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολάκια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψάκι καλυμμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 18-20 λεπτά.