Πως να φτιάξεις το τέλειο Πρωτοχρονιάτικο γεύμα

H food blogger funkycook ετοιμάζει για εμάς!

Η στιγμή που όλοι περιμένουμε σχεδόν έχει φτάσει, και μπορεί οι φετινές δεσμεύσεις να μας περιορίζουν, όμως μπορούμε να απολαύσουμε το πρώτο γεύμα του χρόνου με λίγα αγαπημένα πρόσωπα, φίλους ή οικογένεια.

Και αφού οι «θέσεις» φέτος είναι λίγες στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι είναι μια καλή ευκαιρία να μαγειρέψουμε ό,τι καλύτερο για να γιορτάσουμε τη νέα χρονιά!

Στρώσε λοιπόν το πιο όμορφο γιορτινό πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, με γεύση ΕΔΕΜ!

Το καλωσόρισμα

Φτιάξε ένα μοναδικό πλατό τύπου charcuterie, στο διαδίκτυο θα βρεις πολλές ιδέες, διάλεξε νόστιμες ποικιλίες με αλλαντικά και τυριά, και εμπλούτισέ το οπωσδήποτε το με πράσινες ελιές γεμιστές με αμύγδαλο, μαρμελάδα πορτοκάλι και μύρτιλο που ταιριάζουν και αναδεικνύουν τα τυριά και ανθό αγγουράκι τουρσί που ταιριάζει με κάθε είδους αλλαντικό.

Σέρβιρε το πλατό με ένα δροσιστικό αφρώδες κρασί ή ένα ζεστό κρασί gluhwein

Tips:
– Πρόσθεσε στη μαρμελάδα πορτοκάλι ΕΔΕΜ θυμάρι και μπούκοβο ενώ στη μαρμελάδα μύρτιλο ΕΔΕΜ «σπασμένους» κόκκους πιπέρι και λίγο βαλσαμικό ξύδι ΕΔΕΜ

Τα απαραίτητα ορεκτικά

Στο γιορτινό γεύμα τα ορεκτικά και τα συνοδευτικά κάνουν τη διαφορά! Συνήθως τα ορεκτικά μας προϊδεάζουν γευστικά για το κυρίως, όμως πάντα υπάρχουν ορεκτικά που είναι κλασικά και ταιριάζουν με όλα, όμως τα ντολμαδάκια ΕΔΕΜ που η αξεπέραστη γεύση τους είναι πάντα ευπρόσδεκτη σε κάθε τραπέζι.

Αν επιλέξεις να ετοιμάσεις ένα τραπέζι με ελληνικές γεύσεις, η τυροσαλάτα με ψητές πιπεριές ΕΔΕΜ φτιάχνεται πανεύκολα και δεν έχεις παρά να πολτοποιήσεις ίσα μέρη φέτας, ανθότυρου, να προσθέσεις μερικές ψητές πιπεριές και λίγο γιαούρτι.

Αν έχεις για κυρίως ψητό κρέας, μπορείς να φτιάξεις ένα συνοδευτικό με σπιτική μαγιονέζα που θα την εμπλουτίσεις με παντζάρι και αγγουράκι τουρσί ΕΔΕΜ, επιπλέον μπορείς να προσθέσεις καρύδια και τριμμένο μήλο.

Αν θέλεις να ξεκινήσεις το γεύμα σου με μια σούπα, φτιάξε μια κρεμώδη, πλούσια κοτόσουπα που θα την εμπλουτίσεις με καλαμπόκι ΕΔΕΜ!

Τέλος τα μανιτάρια ΕΔΕΜ γίνονται ένα τέλειο σαγανάκι ή κρασάτος μεζές, σαν τηγανιά και μπορούν να σερβιριστούν σε κάθε γεύμα.

Tips: Αν θέλεις να καλύψεις και τις vegan προτιμήσεις, τα προϊόντα ΕΔΕΜ είναι κατάλληλα. Μπορείς να φτιάξεις μια τέλεια παντζαροσαλάτα με μήλο, καρύδια, σταφίδες και vegan γιαούρτι ή μια πικάντικη σούπα με καλαμπόκι.

Πεντανόστιμες επιλογές για το κυρίως «τυλιγμένες» σε ρολό

Ένα γεμιστό ρολό πάντα είναι μια καλή επιλογή. Δεν έχεις παρά να διαλέξεις τη γέμιση και το είδος ανάμεσα από κιμά, χοιρινό ή κοτόπουλο.

Ένα ζουμερό ρολό με κιμά, γεμιστό με πιπεριές ΕΔΕΜ, γραβιέρα, αλλαντικά, λιαστή ντομάτα ΕΔΕΜ και κουκουνάρι θα γίνει ανάρπαστο και θα το ευχαριστηθούν όλοι, σέρβιρέ το με πουρέ από γλυκοπατάτα ή ψητά λαχανικά!

Επίσης, και το χοιρινό ρολό είναι μια απολαυστική επιλογή.  Μπορείς να το γεμίσεις με πάστα ελιάς, τυριά και μυρωδικά, και να το σερβίρεις με λεμονάτες πατάτες φούρνου που θα έχεις προσθέσει φέτες πορτοκαλιού και ολόκληρες ελιές ΕΔΕΜ!

Tips: Αν φτιάξεις ρολό κιμά προτίμησε να χρησιμοποιήσεις ανάμεικτο κιμά, θα κάνει τη διαφορά.

 

Το «πρώτο» γλυκό του χρόνου

Παραδοσιακά η βασιλόπιτα είναι η πρωταγωνίστρια της ημέρας, όλοι περιμένουν με ανυπομονησία να πάρουν το μεγάλο, αφράτο κομμάτι κέικ και αν είναι τυχεροί.. και το φλουρί!

Φτιάξε το αγαπημένο σου κέικ και ακολούθησε τον «αμερικάνικο» τρόπο όπου ένα απλό κέικ μεταμορφώνεται σε εντυπωσιακό γιορτινό γλύκισμα!

Οι μαρμελάδες ΕΔΕΜ θα δώσουν υπέροχη φρουτένια γεύση στο κέικ σου και εσύ δεν έχεις παρά να διαλέξεις τον καλύτερο συνδυασμό!

Tips: Πρόσθεσε μια κουταλιά μαρμελάδα πορτοκάλι στη ζύμη της βασιλόπιτας για υπέροχο άρωμα και γεύση!

 

Τις καλύτερές μας ευχές!