Ντιπ με καπνιστό σολομό & τυρί κρέμα

ΓΙΑ 500 ΓΡ

ΥΛΙΚΑ

Για το ντιπ

  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ. γάλα
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. σολομός καπνιστός
  • 40 γρ. αγγουράκι ανθός ΕΔΕΜ, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 20 γρ κάπαρη ΕΔΕΜ
  • 5 γρ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 8 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

 

Για το γαρνίρισμα

  • κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • κάπαρη
  • άνηθος, ψιλοκομμένος

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ντιπ
Τοποθετούμε όλα τα υλικά για το ντιπ, εκτός από τον μισό σολομό και το αγγούρι σε ένα πολυμηχάνημα. Αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Ψιλοκόβουμε τον υπόλοιπο σολομό και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, τον ανακατεύουμε, μαζί με το αγγούρι, με το ντιπ. Σερβίρουμε, αφού το στολίσουμε με τα υλικά για το γαρνίρισμα.

Tip: Αυτό το ντιπ μπορεί να γίνει μια πολύ καλή βάση για ένα λαχταριστό σάντουιτς ή wrap.