Μύδια αχνιστά με φινόκιο & καυτερές πιπεριές

Για 4 μερίδες, 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 1,2 κιλά μύδια φρέσκα με κέλυφος
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. λευκό κρασί
  • 60 γρ. πράσο, κομμένο σε ροδέλες
  • 60 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 5 γρ. καυτερά πιπεράκια ΕΔΕΜ, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 120 γρ. ντομάτα, σε μικρά καρέ
  • 2 γρ. σαφράν
  • 10 γρ. χυμό λεμονιού
  • 8 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 10 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • ψωμί, φρυγανισμένο για το σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το λευκό μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού, το πράσο, το φινόκιο, τα καυτερά πιπεράκια ΕΔΕΜ και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα μύδια, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα και το σαφράν και σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα έως ότου ανοίξουν τα μύδια.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα.
Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμύδι (το πράσινο μέρος) και σερβίρουμε με το φρυγανισμένο ψωμί.

Tip: Πριν μαγειρέψουμε τα μύδια, τα καθαρίζουμε και αφαιρούμε το μουστάκι. Από τη στιγμή που θα αφαιρέσουμε το μουστάκι το μύδι αρχίζει να πεθαίνει και πρέπει να το μαγειρέψουμε.