H food blogger funkycook Eτοιμάζει για εμάς!
Χρόνος Προετοιμασίας: 5’
Xρόνος Μαγειρέματος: 25’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4 άτομα
Υλικά
500 γρ. μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε λεπτές λωρίδες
250 γρ. μανιτάρια σε άλμη ΕΔΕΜ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
200 ml. ζωμό βοδινού
1 ½ κουταλιές της σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 ½ κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας worcestershire sauce
1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
50 ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
50 γρ. αγγουράκια τουρσί ΕΔΕΜ, κομμένα σε φέτες
250 γρ. νιόκι βρασμένα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στραγγίζουμε τα μανιτάρια από την άλμη και αλευρώνουμε το μοσχάρι.
Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε με το ελαιόλαδο, το μοσχάρι σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει χρώμα το αφαιρούμε από το τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε με το βούτυρο το κρεμμύδι.
Κατόπιν προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κόκκινο πιπέρι, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, worcestershire sauce, το ζωμό και τέλος προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι, αν χρειάζεται.
Βράζουμε για 7-8 λεπτά, αποσύρουμε, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε το μοσχάρι, τον άνηθο, τα αγγουράκια τουρσί και σερβίρουμε με τα νιόκι.