Η food blogger funkycook.gr ετοιμάζει για εμάς Μοσχαράκι με μανιτάρια και κρασάτη σάλτσα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15’
Xρόνος Μαγειρέματος: 30’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: για 6 άτομα
ΥΛΙΚΑ
1200 γρ. μοσχάρι κατάλληλο για κατσαρόλα
400 γρ. μανιτάρια Eδem, στραγγισμένα
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένο
1 καρότο,ψιλοκομμένο
200ml κόκκινο κρασί, ημίγλυκο
300ml ζωμό κρέατος
100ml χυμό πορτοκάλι
1 κ.σ. τοματοπελτέ
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
2 δαφνόφυλλα
2 μπαχάρια
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. βούτυρο
50ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο το μοσχάρι και το θωρακίζουμε καλά από όλες τις πλευρές του.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, τα μπαχάρια, τα δαφνόφυλλα και σοτάρουμε για 3-4’ ακόμη.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό, τον πελτέ, τη μουστάρδα, τον ζωμό, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1.30 ώρα, ελέγχοντας τα υγρά.
Μόλις το μοσχαράκι μαλακώσει και μείνει με το ¼ των υγρών του, σοτάρουμε τα μανιτάρια με το βούτυρο, τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τα προσθέτουμε στο φαγητό.
Μαγειρεύουμε για 10’ ακόμη και μόλις η σάλτσα δέσει αποσύρουμε.
Σερβίρουμε το μοσχαράκι με ρύζι, ριζότο ή πουρέ.
Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό και κόκκινο ξηρό κρασί
