Χριστουγεννιάτικο αλμυρό στρούντελ

Η food blogger funkycook.gr  ετοιμάζει για εμάς Χριστουγεννιάτικο αλμυρό στρούντελ
με κόκκινη & κίτρινη πιπεριά, κάπαρη και ελιές γεμιστές με πιπεριά 

Χρόνος Προετοιμασίας: 15’
Xρόνος Ψησίματος: 60’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 6

 

ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο σφολιάτας
1 ψημένη κόκκινη πιπεριά Eδem, ψιλοκομμένη
1 ψημένη κίτρινη πιπεριά Eδem, ψιλοκομμένη
30 γρ. κάπαρη ανθό Eδem
100 γρ. ελιές γεμιστές με πιπεριά Eδem, ψιλοκομμένες
150 γρ. τριμμένα τυριά
1 πράσινο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
Ρίγανη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ασπράδι
1 κ.σ. σουσάμι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πιπεριές, τις ελιές, την κάπαρη, το κρεμμυδάκι, το ξύσμα, τη ρίγανη, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το τυρί κρέμα και τα τυριά.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας επάνω σε αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε τη γέμιση, τυλίγουμε σε ρολό και κλείνουμε καλά τις άκρες.
Αλείφουμε το στρούντελ με το ασπράδι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C για 60’.
Σερβίρουμε το αλμυρό στρούντελ με φύλλα ρόκας.

Tips: Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε στο στρούντελ λιαστές ντομάτες