Μεξικάνικη salsa με πράσινες ελιές και γαρίδες

H food blogger funkycook δημιουργεί για εμάς!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 10’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4-6 άτομα

 

ΥΛΙΚΑ

Για τη salsa
200 γρ. γαρίδες βρασμένες, ψιλοκομμένες
100 γρ. ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι ΕΔΕΜ, ψιλοκομμένες
1 αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
50 γρ. σάλτσα ντομάτας
20 ml ελαιόλαδο
¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½  κουταλάκι του γλυκού  ξερό βασιλικό
Ελάχιστο κύμινο
1 μοσχολέμονο
Μισό λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
6 τορτίγιες, κομμένες σε τρίγωνα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη salsa και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Βάζουμε τις κομμένες τορτίγιες σε ένα δίσκο που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνουμε στο αερόθερμο μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε τη salsa με τις τορτίγιες και επιπλέον ελιές!

Tips: Αντί για καυτερή πιπεριά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καυτερά πιπεράκια ΕΔΕΜ