ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
Για τα μεξικάνικα φασόλια “Frijoles Refritos”
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 2 γρ. κύμινο
- 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 10 γρ. καυτερά πιπεράκια ΕΔΕΜ, σε καρέ
- 500 γρ. φασόλια κόκκινα ΕΔΕΜ, με τον ζωμό τους
- 1 κιλό ζωμός κοτόπουλου ή νερό
- 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα μεξικάνικα φασόλια “Frijoles Refritos”
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε το κύμινο και την πιπεριά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε τα φασόλια κόκκινα ΕΔΕΜ και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε τα φασόλια ανακατεύοντας και πιέζοντας τα με μια κουτάλα μέχρι να χυλώσουν και να γίνουν κρεμώδη. Σερβίρουμε γαρνίροντας με το φρέσκο κρεμμύδι.
Tip: Τα φασόλια αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ντιπ για τραγανές τορτίγιες ή τσιπς ή επίσης ως μέρος γέμισης για μπουρίτο.