ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ / 105 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ
- Μοσχαρίσιος κιμάς 350 g
- Κόλιανδρος 2 κ.γ.
- Kikkoman Teriyaki marinade & sauce 2 κ.σ.
- Μελιτζάνες 2 τμχ
- Ελαιόλαδο 2 κ.σ.
- Κρεμμύδι 1 τμχ
- Μανιτάρια Εδem 150 g
- Πελτέ τομάτας 2 κ.σ.
- Τομάτα κονκασέ 400 g
- Μακρύκοκκο ρύζι (Βρασμένο) 200 g
- Κουκουνάρι 2 κ.σ.
- Φρεσκοκομμένος βασιλικός 1 κ.σ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μαρινάρετε τον κιμά με τη σάλτσα Kikkoman Teriyaki marinade και τον κόλιανδρο για περίπου 2-3 ώρες.
- Κόβετε την μελιτζάνα στη μέση, αφαιρείτε το εσωτερικό της μελιτζάνας και το ψιλοκόβετε.
- Βράζετε τις μελιτζάνες για 3’ και τις στραγγίζετε.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σοτάροντάς το μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε
- τον μαριναρισμένο κιμά και μαγειρεύετε για 5’.
- Προσθέτετε τα μανιτάρια, τον πελτέ τομάτας, τις τομάτες, τις ψιλοκομμένες μελιτζάνες και σιγοβράζετε για 30’.
- Ανακατεύετε με το ρύζι, το κουκουνάρι και το δυόσμο.
- Προθερμένετε το φούρνο στους 180ο C. Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και τις γεμίζετε με το μείγμα του κιμά.
- Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 30’.
- Σερβίρετε με σαλάτα της επιλογής σας.
- TIP: Υπέροχη γέμιση για τις γεμιστές τομάτες και πιπεριές!