Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά & σάλτσα TERIYAKI

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ / 105 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • Μοσχαρίσιος κιμάς 350 g
  • Κόλιανδρος 2 κ.γ.
  • Kikkoman Teriyaki marinade & sauce 2 κ.σ.
  • Μελιτζάνες 2 τμχ
  • Ελαιόλαδο 2 κ.σ.
  • Κρεμμύδι 1 τμχ
  • Μανιτάρια Εδem 150 g
  • Πελτέ τομάτας 2 κ.σ.
  • Τομάτα κονκασέ 400 g
  • Μακρύκοκκο ρύζι (Βρασμένο) 200 g
  • Κουκουνάρι 2 κ.σ.
  • Φρεσκοκομμένος βασιλικός 1 κ.σ.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Μαρινάρετε τον κιμά με τη σάλτσα Kikkoman Teriyaki marinade και τον κόλιανδρο για περίπου 2-3 ώρες.
  • Κόβετε την μελιτζάνα στη μέση, αφαιρείτε το εσωτερικό της μελιτζάνας και το ψιλοκόβετε.
  • Βράζετε τις μελιτζάνες για 3’ και τις στραγγίζετε.
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σοτάροντάς το μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε
  • τον μαριναρισμένο κιμά και μαγειρεύετε για 5’.
  • Προσθέτετε τα μανιτάρια, τον πελτέ τομάτας, τις τομάτες, τις ψιλοκομμένες μελιτζάνες και σιγοβράζετε για 30’.
  • Ανακατεύετε με το ρύζι, το κουκουνάρι και το δυόσμο.
  • Προθερμένετε το φούρνο στους 180ο C. Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και τις γεμίζετε με το μείγμα του κιμά.
  • Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 30’.
  • Σερβίρετε με σαλάτα της επιλογής σας.
  • TIP: Υπέροχη γέμιση για τις γεμιστές τομάτες και πιπεριές!