Halloween burger

O Food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης «Cool Artisan» ετοιμάζει για εμάς το απόλυτο Burger
● Μερίδες: 4

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

● 500 γρ. κιμά κοτόπουλο
● 1 μικρό κρεμμύδι ξερό (τριμμένο)
● 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
● 1 κ.σ. ελαιόλαδο
● 1 αυγό
● 1 κ.γ. ξύδι
● 1 κ.γ. μουστάρδα
● 1 κ.γ. ρίγανη
● 4 κ.σ. νιφάδες βρώμης
● 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
● Αλάτι
● Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά κοτόπουλο
Περνάμε το κρεμμύδι και την τομάτα από το χοντρό του τρίφτη και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπολ.
Ζυμώνουμε καλά το μίγμα
Το αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει για μισή ώρα.
Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι
Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε περίπου 150 γρ.
Ψήνουμε στους 170 για περίπου 50 λεπτά και στα μισά τα γυρίζουμε.
Εναλλακτικά τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο και από τις δύο πλευρές.

ΓΙΑ ΤΑ ΒURGER

● 1 μπριος για burger
● 1 κτσ μαγιονέζα
● 1 φέτα αγγούρι
● 1 φέτα ντομάτα
● 1 φύλλο μαρούλι
● 1 μπιφτέκι κοτόπουλο
● 2 100 γρ. Ελιές πράσινες γεμιστές με αμύγδαλο και πιπεριά, Εδem

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνουμε ελαφρώς τα ψωμάκια
Στη βάση του μπριος απλώνουμε τη μαγιονέζα
Προσθέτουμε το μαρούλι κι από πάνω το μπιφτέκι.
Προσθέτουμε μια φέτα αγγούρι σαν τη “γλώσσα” του τέρατος.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε το τυρί για να σχηματίσουμε τα δόντια του τέρατος και την τοποθετούμε από πάνω.
Έπειτα ακολουθεί η ντομάτα και το δεύτερο ψωμάκι.
Τέλος, στηριζουμε τις ελιές με οδοντογλυφίδες για να φτιάξουμε τα μάτια του τέρατος.
Σερβίρουμε ζεστό.