Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μαρμελάδα πορτοκάλι

O Food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης «Cool Artisan» ετοιμάζει για εμάς Xmas μπισκότα με μαρμελάδα πορτοκάλι!

ΥΛΙΚΑ

● 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
● 90 γρ. ζάχαρη
● 1 αυγό
● 1 βανίλια
● 340 γρ. αλεύρι
● 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
● 150 γρ. μαρμελάδα πορτοκαλί Εδem

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά
Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε να ενσωματωθεί.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, έπειτα το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε, μέχρι να μοιάζει η ζύμη μας με “βρεγμένη άμμος”
Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και ζυμώνουμε ελαφρώς
Το τυλίγουμε με τη λαδόκολλα σε μια πλακέ μπάλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-3 ώρες.
Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 175⁰C -180⁰C στον αέρα.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, ξετυλίγουμε τη λαδόκολλα και σκεπάζουμε με καινούρια λαδόκολλα
Ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος 5mm.
Αφού την ανοίξουμε, παίρνουμε κουπάτ και κόβουμε τη ζύμη. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα
Τα κομμάτια ζύμης που περισσεύουν, τα πλάθουμε ξανά με τα χέρια μας και τα ανοίγουμε με πλάστη.
Για να πετύχεις το σχέδιο αστέρι θα χρειαστείς δύο κουπάτ σε σχήμα αστεριού με διαφορετικό μέγεθος. Πρώτα κόβεις τη ζύμη με το μεγαλύτερο κι έπειτα κόβεις στο εσωτερικό με το πιο μικρό.
Ψήνουμε για 8-12 λεπτά ανάλογα το μέγεθος των μπισκότων.
Είναι έτοιμα μόλις πάρουν χρώμα στις άκρες αλλά είναι ακόμα λευκά
Τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Τα ενώνουμε χρησιμοποιώντας μαρμελάδα πορτοκάλι Εδem.
Τα διακοσμούμε σε πιατέλα.