ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
Για το κοτόπουλο κοκκινιστό με φασόλια γιαχνί
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό κοτόπουλο μπούτι, με κόκκαλο
- 150 γρ. καρότο, κομμένο σε μικρά καρέ
- 350 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
- 30 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
- 150 γρ. πελτές ντομάτας
- 200 γρ. κόκκινο κρασί
- 600 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 300 γρ. νερό
- 600 γρ. φασόλια γιαχνί ΕΔΕΜ
- άνηθος
- δυόσμος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κοτόπουλο κοκκινιστό με φασόλια γιαχνί
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, αντικαθιστούμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το καρότο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και όταν μυρίσει προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγη ώρα και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την ντομάτα και το νερό. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε, σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να χυλώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα φασόλια γιαχνί ΕΔΕΜ και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν. Προσθέτουμε τον άνηθο και τον δυόσμο.
Tip: Ο τρόπος μαγειρέματος «γιαχνί» προέρχεται από το ρήμα αχνίζω και αφορά κυρίως λαχανικά, με τσιγαριστό κρεμμύδι και ντομάτα.