Τηγανίτες με καλαμπόκι

H food blogger funkycook ετοιμάζει για εμάς τηγανίτες με καλαμπόκι!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4 άτομα

 

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml γάλα
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 αυγό
¼ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. baking powder
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. ζάχαρη
½ κ.γ. ξύδι βαλσαμικό λευκό ΕΔΕΜ
150 γρ. καλαμπόκι ΕΔΕΜ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη, το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το baking powder, τη σόδα, το αλεύρι, το ξύδι, το βούτυρο και το καλαμπόκι.
Αφήνουμε το μείγμα 15’ σκεπασμένο στο ψυγείo, ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τα pancakes περίπου 2’ από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε τις τηγανίτες σκέτες, γλυκιές ή αλμυρές.

Tips:
– Μπορούμε να σερβίρουμε τις τηγανίτες με σιρόπι σφενδάμου, μέλι, γιαούρτι ή τσένταρ