ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
Για τη σούπα
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 150 γρ. σέλερι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 250 γρ. καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 60 γρ. σκόρδο, σε ολόκληρες σκελίδες (περίπου 8)
- 10 γρ. κύμινο
- 15 γρ. πιπεράκια καυτερά ΕΔΕΜ
- 1,5 κιλό φασόλια κόκκινα ΕΔΕΜ
- 1 κιλό ζωμό λαχανικών ή νερό
- 20 γρ. χυμό λάιμ
- αλάτι
- 10 γρ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- γιαούρτι, για το γαρνίρισμα
- ψητές τορτίγιες, για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σούπα
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε τα λαχανικά, το σκόρδο, το κύμινο, τα πιπεράκια καυτερά ΕΔΕΜ, τα φασόλια κόκκινα ΕΔΕΜ και τον ζωμό λαχανικών ή το νερό και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό λάιμ και αλέθουμε. Σερβίρουμε τη σούπα και γαρνίρουμε με τον φρέσκο κόλιανδρο, το γιαούρτι και τις τορτίγιες.
Tip: Τα όσπρια μπορούν να συνδυαστούν εξαιρετικά με λουκάνικα και παστά αλλαντικά. Εάν δεν έχετε τορτίγιες μπορείτε να φρυγανίσετε λεπτοκομμένες φέτες από χωριάτικο ψωμί.