ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα
- 400 γρ. φασόλια κόκκινα ΕΔΕΜ
- 400 γρ. πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά καρέ
- 300 γρ. κολοκύθι, σε μικρά καρέ
- 300 γρ. λιαστή ντομάτα ΕΔΕΜ, σε στικς
- 400 γρ. αβοκάντο, σε μικρά καρέ
- 100 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
- 20 γρ. βασιλικός , ψιλοκομμένος
- κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- αλάτι
- χυμός λεμονιού
- ελαιόλαδο
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σαλάτα
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις πιπεριές και τις σοτάρουμε για λίγο. Προσθέτουμε ύστερα το κολοκύθι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε, ώστε να πάρουν τα λαχανικά χρώμα αλλά να παραμείνουν τραγανά. Αποσύρουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα κόκκινα φασόλια ΕΔΕΜ, τη λιαστή ντομάτα ΕΔΕΜ και όλα τα υλικά της σαλάτας, εκτός από το ανθότυρο, και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι, ρίχνουμε λίγο χυμό λεμόνι, ελαιόλαδο και σερβίρουμε, προσθέτοντας από πάνω το ανθότυρο.
Tip: Για να καθαρίσετε με ευκολία το αβοκάντο, κόψτε το στη μέση και με τη βοήθεια ενός κουταλιού αφαιρέστε περιμετρικά τη σάρκα από τη φλούδα.