Πανακότα με άρωμα μαστίχας & μαρμελάδα φράουλα

Για 7 πανακότες των 150 γρ.

ΥΛΙΚΑ

Για την πανακότα

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πανακότα
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη. Τοποθετούμε την κρέμα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν από τον βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε. Στύβουμε τη ζελατίνη καλά και την προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας μαζί με το μαστιχέλαιο, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κρυώνουμε στους 30°C περίπου και μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να πήξουν. Σερβίρουμε με τη μαρμελάδα φράουλα ΕΔΕΜ.

Tip: Δοκιμάστε να πειραματιστείτε με τις γεύσεις της πανακότας, αντικαθιστώντας το μαστιχέλαιο με κόκκους καφέ εσπρέσο και τη μαρμελάδα φράουλα με κομπόστα ανανά ΕΔΕΜ.