H food blogger funkycook ετοιμάζει για εμάς!
Χρόνος Προετοιμασίας: 20’
Xρόνος Μαγειρέματος: 25’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4-5 άτομα
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
200 γρ. ανάμεικτα θαλασσινά, κομμένα
150 γρ. κοτόπουλο
10 μύδια
100 γρ. αρακά
6-8 πιπεράκια σε άλμη ΕΔΕΜ
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
50ml λευκό κρασί
2 ντομάτες, τριμμένες
6-7 ίνες κρόκο Κοζάνης
3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
50 ml ελαιόλαδο
800ml ζωμό κοτόπουλο ή θαλασσινών
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τον κρόκο Κοζάνης μέσα στο κρασί.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κοτόπουλο, τα θαλασσινά και τον αρακά για 3’.
Προσθέτουμε το ρύζι και την πάπρικα, ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.|
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ζωμό, τις ντομάτες, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε με καπάκι.
Μαγειρεύουμε τη παέγια, σκεπασμένη σε χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα μύδια και αποσύρουμε όταν «στεγνώσει» και γίνει σπυρωτή.
Tips:
-Μπορούμε να προσθέσουμε στην παέγια αντί για κοτόπουλο λουκάνικο σε φέτες
