ΥΛΙΚΑ
Για τη σούπα
- 50 γρ. ηλιέλαιο
- 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 200 γρ. χοιρινό λαιμό, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 100 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. λευκό λάχανο, κομμένο σιφονάντ
- 60 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη ζουλιέν
- 15 γρ. καυτερά πιπεράκια ΕΔΕΜ, ψιλοκομμένα
- 2,5 κιλά ζωμό κότας
- 50 γρ. σόγια σος
- 180 γρ. ξίδι λευκό ΕΔΕΜ
- 8 γρ. αλάτι
- 15 γρ. μαύρο πιπέρι, τριμμένο
- 100 γρ. νερό
- 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- 10 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο
- 20 γρ. σησαμέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σούπα
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το τζίντζερ και τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους, για 30 δευτερόλεπτα σχεδόν. Προσθέτουμε το χοιρινό και σοτάρουμε μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας, για 4 με 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το λάχανο και τα καυτερά πιπεράκια ΕΔΕΜ και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το λάχανο, για 3 με 4 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό, τη σόγια σος και το λευκό ξίδι ΕΔΕΜ, αλατοπιπερώνουμε και φέρνουμε τη σούπα σε βρασμό. Μετά προσθέτουμε σιγά-σιγά και τα αυγά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να παραμείνει η σούπα ζεστή αλλά να μη βράζει. Προσθέτουμε το σησαμέλαιο. Σερβίρουμε σε ζεστά μπολ ή κούπες και γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι.
Tip: Σιφονάντ (chiffonade) λέγεται ο τρόπος κοπής για φυλλώδη λαχανικά ή μυρωδικά που τυλίγονται μαζί και στη συνέχεια κόβονται εγκάρσια, σε λεπτές λωρίδες.
