ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
Για τα καλαμάρια
- 600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια)
- γέμιση με πλιγούρι
- 700 γρ. ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 80 γρ. ελιές Καλαμών φέτες ΕΔΕΜ
- 50 γρ. κάπαρη ΕΔΕΜ
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Για τη γέμιση
- 600 γρ. πλιγούρι, βρασμένο
- 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. κόκκινη ψητή πιπεριά ΕΔΕΜ, ψιλοκομμένη
- 20 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα καλαμάρια
Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση του πλιγουριού. Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες, ώστε να μη χυθεί η γέμιση. Τοποθετούμε τα καλαμάρια σ’ ένα ταψί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C μέχρι να ψηθούν τα καλαμάρια, για 15 λεπτά περίπου.
Για τη γέμιση
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά.
Tip: Επειδή το πλιγούρι «τραβάει» περισσότερο υγρό, χρειάζεται τριπλάσιο όγκο νερού ή ζωμού για να βράσει, αφού πρώτα το ξεπλύνουμε με κρύο νερό.