Χούμους με κόκκινες ψητές πιπεριές

H food blogger funkycook Eτοιμάζει για εμάς!
Χρόνος Προετοιμασίας: 20’
Xρόνος Μαγειρέματος: 2 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 5 άτομα

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. ρεβίθια βρασμένα
350 γρ. κόκκινες ψητές πιπεριές σε άλμη ΕΔΕΜ
100 γρ. ταχίνι
40ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
¼ κουταλάκι του γλυού κύμινο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το σερβίρισμα
1 κουταλιά της σούπας σπόρους ροδιού
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
2 κουταλιές της σούπας φύλλα κόλιανδρου
2 κουταλιές της σούπας  ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μπλέντερ ξεκινάμε να πολτοποιούμε το ελαιόλαδο, τα ρεβύθια και το σκόρδο.
Κατόπιν προσθέτουμε τις πιπεριές, το ταχίνι, το κύμινο και το πιπέρι, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι χρειάζεται και αν είναι πολύ πηχτό το χούμους, 2 κουταλιές της σούπας αλμή από τις πιπεριές.
Σερβίρουμε το χούμους με κουκουνάρι, ρόδι, ψιλοκομμένο κόλιανδρο και ελαιόλαδο.
Το χούμους συνοδεύεται από λαχανικά και αραβικές πίτες.

Tip: Το χούμους μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο 2-3 ημέρες. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μπούκοβο, αν μας αρέσουν οι καυτερές γεύσεις