ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
Για τις μπριζόλες και το σερβίρισμα
- 600 γρ. χοιρινές μπριζόλες, κόντρα (2 τεμ.)
- 150 γρ. κόκκινη ψητή πιπεριά ΕΔΕΜ , κομμένη σε λεπτά μπαστούνια
- 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
- 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
- 3 σκόρδο, σκελίδες
- 20 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. ξύδι Balsamic ΕΔΕΜ
- 10 γρ. κάπαρη ΕΔΕΜ, ψιλοκομμένη
- 10 γρ. αγγουράκι μέτριο ΕΔΕΜ, ψιλοκομμένο
- βούτυρο
- ελαιόλαδο
- βασιλικός, φύλλα
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις μπριζόλες και το σερβίρισμα
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπριζόλες, γυρνώντας πλευρά συχνά, μέχρι να μαγειρευτούν, για 15 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε τις μπριζόλες και τις διατηρούμε ζεστές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα δύο είδη του κρεμμυδιού. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε την κόκκινη ψητή πιπεριά ΕΔΕΜ και το ξύδι balsamic ΕΔΕΜ και συνεχίζουμε μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον βασιλικό, το βούτυρο, την κάπαρη ΕΔΕΜ, το αγγουράκι μέτριο ΕΔΕΜ και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε μαζί με τις πιπεριές.
Tip: Δεν χρειάζεται να αποφεύγουμε τη χρήση του σοταρίσματος φοβούμενοι ότι αποτελεί μια ανθυγιεινή τεχνική αλλά αντιθέτως να το προτιμάμε, προσέχοντας πάντα να το εκτελούμε και σωστά.