Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι με σάλτσα από γλυκές πιπεριές

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

Για τις μπριζόλες και το σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις μπριζόλες και το σερβίρισμα
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπριζόλες, γυρνώντας πλευρά συχνά, μέχρι να μαγειρευτούν, για 15 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε τις μπριζόλες και τις διατηρούμε ζεστές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα δύο είδη του κρεμμυδιού. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε την κόκκινη ψητή πιπεριά ΕΔΕΜ και το ξύδι balsamic ΕΔΕΜ και συνεχίζουμε μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον βασιλικό, το βούτυρο, την κάπαρη ΕΔΕΜ, το αγγουράκι μέτριο ΕΔΕΜ και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε μαζί με τις πιπεριές.

Tip: Δεν χρειάζεται να αποφεύγουμε τη χρήση του σοταρίσματος φοβούμενοι ότι αποτελεί μια ανθυγιεινή τεχνική αλλά αντιθέτως να το προτιμάμε, προσέχοντας πάντα να το εκτελούμε και σωστά.