Κουσκούς με ελιές πράσινες γεμιστές & ντομάτα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

Για το κουσκούς

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 250 γρ. κουσκούς
  • 50 γρ. ελιές πράσινες γεμιστές με αμύγδαλο ΕΔΕΜ, ψιλοκομμένες 40 γρ. ντομάτα φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 10 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 10 γρ.κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κουσκούς
Τοποθετούμε το κουσκούς σε ένα μπολ. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε τον ζωμό, αλατίζουμε και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον ζωμό μέσα στο κουσκούς. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη, για 10-15 λεπτά. Ανακατεύουμε το κουσκούς προσεκτικά μ’ ένα πιρούνι, για να το αφρατέψουμε. Αλατίζουμε αν χρειάζεται, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Tip: Το συγκεκριμένο πιάτο τρώγεται μόνο ως ελαφρύ γεύμα ή μπορεί να αποτελέσει συνοδευτικό σε κρέας ή γέμιση σε λαχανικά.

Κουσκούς με ελιές πράσινες γεμιστές & ντομάτα