Αρνί στον φούρνο με μπαχαρικά και ελιές

2 Ώρες Χρόνος Εκτέλεσης

ΥΛΙΚΑ

2kg Αρνί Μπούτι, σε δίχτυ
2 κ.σ. Ελαιόλαδο και επιπλέον για τα λαχανικά
7 Σκελίδες Σκόρδο, τριμμένες
1 κ.σ. McCormick Καρύκευμα για Κρεατικά
1 κ.σ. Φύλλα Φρέσκου Θυμαριού, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. Φύλλα Φρέσκου Δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα
2 κ.γ. Αλάτι
½ κ.γ. McCormick Μαύρο Πιπέρι Ολόκληρο σε Μύλο και επιπλέον για τα λαχανικά
2 κ.γ. McCormick Κύμινο
¾ κ.γ. McCormick Μπούκοβο
3 Μεγάλες Πατάτες, σε μέτρια κομμάτια
2 Μέτρια Κρεμμύδια, σε χοντρά κομμάτια
250g Τοματίνια
2 Λεμόνια, κομμένα στα 4
120g Εδέμ Ελιές Καλαμών σε Φέτες, στραγγισμένες
250ml Λευκό Ξηρό Κρασί

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Με τη μία κουταλιά από το ελαιόλαδο αλείφουμε όλη την επιφάνεια του κρέατος.
Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύουμε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκόρδο, το καρύκευμα για κρεατικά, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, 1 κουταλάκι από το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, το μπούκοβο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Με το μείγμα αλείφουμε καλά το αρνί ώστε να πάει παντού, το τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C για 15 λεπτά για να το θωρακίσουμε.
Βγάζουμε από τον φούρνο και βάζουμε στο ταψί τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα τοματίνια, τα λεμόνια και τις ελιές.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αλάτι, ρίχνουμε στο ταψί το κρασί, ραντίζουμε τα λαχανικά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C περίπου για 1 ώρα και 20 λεπτά.
Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά, κόβουμε το δίχτυ και σερβίρουμε.

Σκεύη

1 μικρό μπωλ
1 μεγάλο ταψί