Quesadillas με κοτόπουλο, τσένταρ, κόκκινα φασόλια & πιπεριές

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

Για τις quesadillas
500 γρ. κοτόπουλο στήθος, σε φέτες
40 γρ. ηλιέλαιο
5 γρ. κύμινο
3 γρ. πάπρικα καπνιστή
4 γρ. κάρι
2 γρ. τζίντζερ σε σκόνη
100 γρ. κόκκινη & κίτρινη ψητή πιπεριά ΕΔΕΜ, καρέ
100 γρ. φασόλια κόκκινα ΕΔΕΜ
140 γρ. τσένταρ, τριμμένο
ξύσμα λάιμ
4 τορτίγιες διαμέτρου 24 εκ.
150 γρ. γιαούρτι
κόλιανδρος φρέσκος, ψιλοκομμένος
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις quesadillas
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κοτόπουλο, το ηλιέλαιο και τα μπαχαρικά. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα μαρινάρουμε το κοτόπουλο για 2 ώρες. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Αποσύρουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε την κόκκινη & κίτρινη ψητή πιπεριά ΕΔΕΜ, τα κόκκινα φασόλια ΕΔΕΜ, το τσένταρ και το ξύσμα λάιμ. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και αλατίζουμε τη γέμιση εάν χρειάζεται. Σε ένα ταψί τοποθετούμε μία τορτίγια και απλώνουμε επάνω στη μισή πλευρά της τη μισή ποσότητα της γέμισης. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη τορτίγια έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε την τορτίγια και μόλις πάρει ξανθό χρώμα γυρίζουμε και τελειώνουμε στον φούρνο στους 170°C μέχρι να λιώσει το τυρί και η τορτίγια να πάρει ωραίο χρώμα και από την άλλη πλευρά. Κόβουμε τις quesadillas σε κομμάτια της αρεσκείας μας και γαρνίρουμε με γιαούρτι και φύλλα κόλιανδρου.

Tip: Οι σακούλες τροφίμων που κλείνουν αεροστεγώς μπορούν, πέρα από τη φύλαξη φαγώσιμων, να αποτελέσουν ένα πολύ καλό εργαλείο για το μαρινάρισμα των τροφίμων. Τα πλεονεκτήματα που παρέχει η χρήση τους για μαρινάρισμα είναι πως αφενός θα χρειαστούμε λιγότερη ποσότητα μαρινάδας, αφετέρου θα γλιτώσουμε το πλύσιμο του σκεύους.