ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
Για το πιάτο
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 80 γρ. πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μικρά καρέ
- 80 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μικρά καρέ
- 80 γρ. σέλερι, κομμένο σε μικρά καρέ
- 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 800 γρ. ρύζι, μαγειρεμένο
- 120 γρ. φασόλια κόκκινα ΕΔΕΜ
- 350 γρ. ντομάτα, σε μικρά καρέ
- 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες, χωρίς κεφάλι
- 45 γρ. ελιές καλαμών σε φέτες ΕΔΕΜ
- 20 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 40 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 lime ξύσμα και χυμό (προαιρετικά)
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το πιάτο
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και λίγο νερό εάν είναι απαραίτητο.
Ανακατεύουμε έτσι ώστε να μοιραστούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα και να ζεσταθεί το ρύζι. Προσθέτουμε τα κόκκινα φασόλια ΕΔΕΜ, την ντομάτα καρέ και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και τις ελιές σε φέτες καλαμών ΕΔΕΜ. Προσθέτουμε λίγο χυμό ή ξύσμα lime.
Tip: Κρατείστε τα κελύφη και τα κεφάλια από τις καθαρισμένες γαρίδες και ετοιμάστε έναν ζωμό θαλασσινών που διατηρείται στο ψυγείο.