Ντομάτες & ψητές κόκκινες πιπεριές με βασιλικό & πίτες φουρνιστές με κατσικίσιο τυρί & σκόρδο

ΓΙΑ 3 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

Για την τηγανιά

  • 500 γρ. ντομάτες, κομμένες σε όγδοα
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 80 γρ. κόκκινη ψητή πιπεριά ΕΔΕΜ
  • 10 γρ. ξίδι κόκκινου κρασιού
  • 20 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 γρ. κάπαρη ΕΔΕΜ
  • 1 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 τεμ. πίτα-κατσικίσιο
  • αλάτι

 

Για την πίτα-κατσικίσιο

  • 2 τεμ. πίτα (90 γραμμαρίων)
  • 5 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. φέτα
  • 25 γρ. ανθότυρο
  • 25 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και σερβίρουμε με τις φουρνισμένες πίτες.

Για την πίτα-κατσικίσιο
Τηγανίζουμε τις πίτες σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αναμειγνύουμε τα τρία τυριά, το ελαιόλαδο και το θυμάρι, ώστε να ομογενοποιηθούν. Μοιράζουμε το μείγμα των τυριών στις δύο πίτες, τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια.

Tip: Αντικαθιστώντας την πίτα με μακρόστενες φέτες από χωριάτικο ψωμί, μπορείτε να φτιάξετε λαχταριστές μπρουσκέτες.