Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, ελιές Καλαμών & κάπαρη

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

Για τα καλαμάρια

  • 600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια)
  • γέμιση με πλιγούρι
  • 700 γρ. ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. ελιές Καλαμών φέτες ΕΔΕΜ
  • 50 γρ. κάπαρη ΕΔΕΜ
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

 

Για τη γέμιση

  • 600 γρ. πλιγούρι, βρασμένο
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κόκκινη ψητή πιπεριά ΕΔΕΜ, ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα καλαμάρια
Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση του πλιγουριού. Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες, ώστε να μη χυθεί η γέμιση. Τοποθετούμε τα καλαμάρια σ’ ένα ταψί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C μέχρι να ψηθούν τα καλαμάρια, για 15 λεπτά περίπου.

Για τη γέμιση
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά.

Tip: Επειδή το πλιγούρι «τραβάει» περισσότερο υγρό, χρειάζεται τριπλάσιο όγκο νερού ή ζωμού για να βράσει, αφού πρώτα το ξεπλύνουμε με κρύο νερό.